Вести од индустријата

Примена на трикалциум фосфат во некои индустрии

2021-10-13
1. Трикалциум фосфатсе користи како мрсна, а се користи и за боење на керамика, стакло, боја и сл.
2. Трикалциум фосфат uседи како додаток за добиточна храна за живина. Може да го промовира варењето на добиточната храна и да ја зголеми тежината на живината. Во исто време, може да лекува и рахитис и рахитис кај добитокот.
3. Како средство против стврднување, нашата земја пропишува дека може да се користи за цврсти пијалоци со максимална количина на употреба од 8,0 g/kg; може да се користи и за пченично брашно со максимална употребна количина од 0,03 g/kg. Може да се користи и како зајакнувач на хранливи материи, регулатор на Ph вредност и пуфер.
4. Се користи во производството на керамика, обоено стакло и млечно стакло. Може да се користи како лепило за заби, пластичен стабилизатор, прашок за полирање, прочистувач на сируп, хемиско ѓубриво. Се користи и во индустријата за гума и печатење и боење. Се користи како антацид во медицината (за пациенти со хиперацидност).
5. Во прехранбената индустрија, може да се користи како средство против стврднување, додаток во исхраната, средство за арома, пуфер, регулатор на pH, а исто така и како додаток за храна за живина и антацид.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept